lördag 26 februari 2011

Liten pojke

När Tim var 2 månader och vi skulle till bvc på vanlig kontroll så upptäcker sköterskan att han ökat alldeles för lite i vikt sedan vi var där två veckor tidigare. Som ganska ny förälder blir man ju ganska snart fundersam och börjar fundera på vad som ska hända. Hon säger att det inte är någon fara men tycker att vi ska åka in till barnakuten så att en barnläkaren får undersöka honom så att han inte fått någon infektion. Trots att sköterskan lugnar mig hela tiden om att det nog inte är någon fara så var det väldigt jobbigt att se detta. Vi hade ju inte märkt något hemma eftersom han är så snäll och inte skrikit så pass mycket att vi reagerat på det. I efterhand har man ju funderat på tillfällen då han skrikit och att det kanske var hunger men vi tolkade det som något annat. 

Fick iallafall åka till lasarettet i Norrköping och de tog emot oss fort och visade in oss i ett rum. Men sedan fick vi sitta där inne bra länge och det kom sköterskor och läkare och tittade och klämde på honom och frågade en massa saker. Det slog heller inte fel att de kom lagom när vi fått Tim att somna, för han tyckte inte att detta var så spännande så han var lite grinig. De höll på länge och sprang fram och tillbaka och det var aldrig någon som sa till oss ifall vi skulle få åka hem eller inte, det de sa var att vi kanske fick vara kvar över natten. Pelle skulle ju åka iväg och jobba natt så han ville ju ha ett besked om han skulle åka hem och hämta lite saker till mig och Tim eller om vi skulle följa med honom hem. 

Men efter mycket koll och väntande på att det skulle bli mattillfälle för Tim så konstaterade de att Tim inte hade rätt sugteknik på bröstet. Så han har inte fått i sig tillräckligt med mat, stackarn han har alltså varit hungrig och det har inte vi förstått. Men Pelle fick åka hem och åka till jobbet och förbereda mamma på att eventuellt komma och hämta oss. För sköterskan sa; äter han ordentligt vid nästa mål så kan ni få åka hem över natten och komma in för vägning imorrn. Och jag ville så gärna åka hem till min säng. När Tim väl skulle äta strax efter 20 så fick han i sig skapligt med ersättning och sköterskan pratade med en läkare som sa att vi fick åka hem. Det var bara att ringa efter mamma vid halv tio som fick komma och hämta oss. Blev en lång eftermiddag på barnakuten och det var mycket skönt att få komma hem. 
Tog en bild på Tim när han låg på sjukhussängen och när vi tittar nu efteråt så ser han sjuk ut den lille pojken.

Har även tittat på andra bilder sen den här tiden och han var inte stor vår kille. 

Men sen har han vuxit på sig och blivit rund och go.. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar